Font del Faig


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.9171,2.5164Clica per veure la ubicació.
Alçada:692 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


Localitzada a uns cinc quilòmetres al nord de Sant Hilari de Sacalm, a peu del camí que duu a El Soler.


Sortim de Sant Hilari Sacalm en direcció a Osor per la carretera GI-542. Al cap de 4 quilòmetres passem de llarg l'antic balneari de la Font Picant que ens queda a l'esquerra, 300 metres més endavant deixem a la dreta els antics jardins de la Font Picant, ara abandonats, només 300 metres després rebutgem una pista a la dreta que duu a la font de Sant Roc, mig quilòmetre més endavant defugim a l'esquerra el corriol que baixa a la font de Sant Daniel i 550 metres després, just abans de descriure una corba d'esquerres, estacionem el vehicle en un espai que ens queda a mà dreta.


Ja a peu engeguem per una pista forestal de terra que marxa en sentit nord-est. Ben aviat salvem una cadena que barra el pas als vehicles motoritzats i seguim per la pista que guanya alçada lleugerament. 375 metres més enllà, just abans de creuar un torrent secundari, som al costat de la font, la qual ens queda en una raconada a l'esquerra de la pista i a l'ombra d'un faig de qui rep el nom.


La font és adossada al marge, formada per una petita paret de pedres lligades a la part baixa i amuntegades a la part alta.

L'aigua brolla per un broc d'acer inoxidable i cau damunt d'un tronc buidat que fa de bassal, després s'escola per sota d'unes pedres.

Al capdamunt de la font hi ha una pedra amb el seu nom pintat en lletres blanques. Aquesta forma de retolar els noms de les fonts és habitual a d'altres fonts boscanes del municipi.