Font de les Illes


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.9181,2.5119Clica per veure la ubicació.
Alçada:655 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


Localitzada a uns cinc quilòmetres al nord de Sant Hilari de Sacalm, a peu del camí que duu a les Illes d'Avall.


Sortim de Sant Hilari Sacalm en direcció a Osor per la carretera GI-542. Al cap de 4 quilòmetres passem de llarg l'antic balneari de la Font Picant que ens queda a l'esquerra, 300 metres més endavant deixem a la dreta els antics jardins de la Font Picant, ara abandonats, només 300 metres després rebutgem una pista a la dreta que duu a la font de Sant Roc, mig quilòmetre més endavant defugim a l'esquerra el corriol que baixa a la font de Sant Daniel i 1 quilòmetre després trenquem a l'esquerra per una pista forestal descendent que porta a les Illes. Al cap de 150 metres som al costat de la font, la qual resta a peu de pista a mà dreta.


La font és adossada al marge, formada per una petita paret de pedres lligades a la part baixa i amuntegades a la part alta.

L'aigua brolla per un broc d'acer inoxidable i cau directament al terra escolant-se camí avall.

Al capdamunt de la font hi ha una pedra amb el seu nom pintat en lletres blanques, també hi ha la inscripció VII-14, possiblement la data de la seva restauració. Aquesta forma de retolar els noms de les fonts és habitual a d'altres fonts boscanes del municipi.