Font de la Mina de Cal Sastre


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8903,2.5212Clica per veure la ubicació.
Alçada:850 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


La localitzem a l'extrem nord de la urbanització Cal Sastre, situada aquesta al nord-est del terme municipal. Concretament, trobem la font 275 metres al nord-est de la bonica masia que dona nom a la urbanització i a l'entorn.


Ens situem al carrer de la font del Sastre, just a la confluència amb el carrer de l'Arç i al costat de la masia de Cal Sastre. Aquí engeguem per una planera pista de terra que marxa en sentit nord-est. Al cap d'una mica més de 150 metres abandonem la pista i trenquem envers l'esquerra per un camí descendent i un xic més estret. Mica en mica ens anem encarant a l'oest i finalment, uns 225 metres més avall som davant la font, la que resta davant d'un pou municipal.


No confondre aquesta font amb la coneguda font del Sastre, la qual queda a l'extrem sud de la mateixa urbanització, dins de l'agradable parc urbà que porta el seu nom, ben herbat i arbrat, amb gronxadors, taules i bancs per fer-hi una estada.

La que ens ocupa en aquesta fitxa, la font de la Mina de Cal Sastre, és una construcció no massa gran d'obra arrebossada, planta rectangular i coberta d'uralita a una vessant. En el lateral esquerra hi ha una porta de ferro que dona accés al seu interior, on suposem acull la cisterna de captació.

L'aigua surt a l'exterior a través d'un broc de ferro galvanitzat encastat a la part baixa de la paret principal i cau directament al terra.

La part del darrere de la caseta està molt tapada per la vegetació, però s'entreveu que està annexada al que podria ser la mina.

Tot el conjunt és cobert d'heures i reposa en un espai molt ombrívol.