Font de les Clotas


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8982,2.5219Clica per veure la ubicació.
Alçada:835 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


La localitzem a uns dos quilòmetres i mig al nord-est del nucli urbà de Sant Hilari Sacalm, 400 metres al nord en línia recta de la casa de turisme rural les Clotes, de qui rep el nom.


Per atansar-nos-hi, travessem la vila de Sant Hilari Sacalm de sud a nord per la carretera de Villavechia que circula per l'extrem més oriental del nucli, al final de la qual arrenca la pista cimentada que ens duu a la urbanització de Cal Sastre, que dista escassos 700 metres. Un cop arribem al trencall de la urbanització, el deixem a l'esquerra i continuem envers la dreta per la mateixa pista durant 1,25 quilòmetres, on trenquem a l'esquerra per una altra pista forestal de terra. 250 metres després defugim a l'esquerra l'accés a la casa rural i continuem pel camí que esdevé més estret però encara prou ample per passar-hi amb cotxe. Seguim 800 metres més fins que descrivim un revolt d'esquerres, doncs a mà dreta del camí ens espera la font.


La font és adossada al marge, formada per una petita paret de pedres lligades a la part baixa i amuntegades a la part alta.

L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable i cau directament al terra, escolant-se camí avall per entremig de dues fileres de pedres.

Al capdamunt de la font hi ha una pedra amb el seu nom pintat en lletres blanques i darrere seu un cartell de fusta també amb el seu nom. Aquesta forma de retolar els noms de les fonts en una pedra amb lletres blanques és habitual a d'altres fonts boscanes del municipi.