Font de l'Albert


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8997,2.5135Clica per veure la ubicació.
Alçada:730 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


La localitzem a uns dos quilòmetres i mig al nord en línia recta del nucli urbà de Sant Hilari Sacalm, a peu de la pista forestal que uneix la carretera d'Osor amb la pista del Subirà.


Per anar a la font de l'Albert, la manera més curta és fer-ho des de la carretera d'Osor. Sortim doncs de Sant Hilari Sacalm en direcció a Osor per la carretera GI-542. Al cap de 4 quilòmetres passem de llarg l'antic balneari de la Font Picant que ens queda a l'esquerra i uns 300 metres més endavant, just abans d'arribar als antics jardins de la Font Picant, ara abandonats, cal trencar a la terra per una pista forestal que marxa en sentit sud/sud-est. Seguint-la durant prop de 800 metres serem al costat de la font de l'Albert, la qual ens queda a peu de camí a mà esquerra.


La font és adossada al marge, formada per una petita paret de pedres lligades a la part baixa i amuntegades a la part alta.

L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable i cau directament al terra, escolant-se camí avall.

Al capdamunt de la font hi ha una pedra amb el seu nom pintat en lletres blanques i darrere seu un cartell de fusta també amb el seu nom. Aquesta forma de retolar els noms de les fonts en una pedra amb lletres blanques és habitual a d'altres fonts boscanes del municipi.

A la dreta de la font tenim dos tamborets fets amb troncs de fusta.

Si seguim la pista 550 metres més, serem al costat de la font de l'Andreu i 1,1 quilòmetres més enllà ens aboca a la pista del Subirà.