Font de l'Andreu


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8961,2.5167Clica per veure la ubicació.
Alçada:769 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


La localitzem a uns dos quilòmetres al nord en línia recta del nucli urbà de Sant Hilari Sacalm, a peu de la pista forestal que uneix la carretera d'Osor amb la pista del Subirà.


Per anar a la font de l'Andreu, la manera més curta és fer-ho des de la pista del Subirà. Travessem doncs la vila de Sant Hilari Sacalm de sud a nord per la carretera de Villavechia que circula per l'extrem més oriental del nucli, al final de la qual arrenca la pista cimentada que ens duu a la urbanització de Cal Sastre, que dista escassos 700 metres. Un cop arribem al trencall de la urbanització, el deixem a l'esquerra i continuem envers la dreta per la mateixa pista durant 850 metres. Aquí trobem a mà esquerra un pal informatiu que ens assenyala la font Picant i la font de Sant Roc, abandonem doncs l'asfalt i prenem la pista de terra que marxa en sentit nord-oest. Al cap de 1,1 quilòmetres serem al costat de la font de l'Andreu, la qual ens queda a peu de camí a mà dreta.


La font és adossada al marge, formada per una petita paret de pedres lligades a la part baixa i amuntegades a la part alta.

L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable i cau directament al terra, escolant-se camí avall.

Al capdamunt de la font hi ha una pedra amb el seu nom pintat en lletres blanques. Aquesta forma de retolar els noms de les fonts és habitual a d'altres fonts boscanes del municipi.

A l'esquerra de la font disposem de tres tamborets fets amb troncs de fusta.

Si seguim la pista 550 metres més, serem al costat de la font de l'Andreu i 800 metres més enllà ens aboca a carretera d'Osor.