Font de la Laura


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.8537,2.5073Clica per veure la ubicació.
Alçada:565 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


La font es troba situada al límit dels termes municipals de Sant Hilari amb Arbúcies, al mateix voral de la carretera GI-550 que connecta aquests dos municipis selvatans, molt a prop de l'enllaç amb l'Eix Transversal.


Si anem d'Arbúcies en direcció a Sant Hilari Sacalm per la carretera GI-550, quan faltin 550 metres per arribar a l'eix Transversal, trobarem la font a mà esquerra, al costat oest de la carretera. A mà dreta disposem d'un aparcador per poder deixar el cotxe i anar a la font.


Des de la font i l'aparcador es veu el tall que la C-25 fa la muntanya, al seu peu la vall de Riudecòs i al final el nucli de Joanet.

Deu que també rep el nom de font del Coix. El nom principal ve de Ca la Laura Casadesus del carrer Sorrall d'Arbúcies: a inicis del segle XX la Laura venia aigua amb anissos als estiuejants que pujaven a Sant Hilari.

Es tracta d'un mur de pedra ben rejuntada annex a la muntanya. Quasi al mig hi ha el brollador, un gruixut tub d'acer inoxidable, per on raja l'aigua que es recull en una bassa rectangular de pedra, protegit el desguàs per una reixa de ferro.

Al costat esquerra hi ha construït un banc d'obra arrebossat annex al talús de la muntanya.

Al terra hi ha dipositada una pedra triangular amb el nom de la font pintat amb lletres blanques.

Tot l'entorn està entapissat d'heura i falgueres.

En èpoques de pluja, l'aigua hi surt en quantitat no menyspreable.