Font del Boix de la Boada


Els Hostalets d'en Bas (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.0901,2.4639Clica per veure la ubicació.
Alçada:513 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Abundant
Última visita:Maig 2021
Caminades:
I-308  Clica per enllaçar amb la caminada I-308.


La font es localitza a quilòmetre i mig el sud-est en línia recta del poble de Els Hostalets den Bas, per sota de la masia de La Boada, entre aquesta i el marge dret del riu Fluvià (al mapa de l'ICGC el trobarem anomenat torrent d'Artigamala).


Per accedir-hi des de Els Hostalets d'en Bas, cal anar per la carretera C-153 en direcció a Rupit. Una vegada passem pel costat de la capella de Sant Simplici que deixem a l'esquerra, trenquem a la dreta per una pista forestal de terra que davalla en direcció sud. Al cap de només 200 metres serem al petit aparcament que ens queda a mà esquerra, davant de Ca l'Aubert.


Ja a peu deixem l'aparcament a l'esquerra, també rebutgem la pista forestal per on hem vingut que se'n va per la dreta i engeguem per un ample i planer vial que marxa en direcció sud. Al cap de 375 metres passem a frec del Molí Vell, en fase de restauració. Tot seguit creuem el riu. Un cop a l'altra banda som en una bifurcació; defugim el camí que se'n va per la dreta i prenem el brancal de l'esquerra, una ampla pista forestal. Als 300 metres deixem a la dreta la casa rural de l'Esquirol. Just passada la casa obviem el trencall d ela dreta que segueix el Camí Ral Olot-Vic, nosaltres seguim recte durant 175 metres, després girem envers l'esquerra tot creuant entremig de dos camps esglaonats. Un centenar de metres més enllà som altre cop al riu, el creuem a gual i un cop a l'altra costat, anem a parar a un camí que ens talla. A l'altra banda del camí hi ha una tanca pel bestiar que saltem i ja som a la font del Boix de la Boada.


Lligat a un arbre hi tenim un rètol de fusta que ens anuncia la font.

Es tracta d'una generosa surgència natural que brolla del terra.

És difícil apropar-s'hi sense mullar-nos els peus, doncs tot l'entorn immediat està inundat, també ple de vegetació.