Font de les Marrades


Els Hostalets d'en Bas (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.0785,2.4562Clica per veure la ubicació.
Alçada:806 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021
Caminades:
I-308  Clica per enllaçar amb la caminada I-308.


Bonica font boscana emplaçada a uns dos quilòmetres i mig al sud en línia recta del poble de Els Hostalets d'en Bas, dins una fosca fageda i a peu de l'antic camí ral Olot-Vic, al començament de les Marrades del Grau d'Olot, de qui rep el nom.


Per accedir-hi des de Els Hostalets d'en Bas, cal anar per la carretera C-153 en direcció a Rupit. Una vegada passem pel costat de la capella de Sant Simplici que deixem a l'esquerra, trenquem a la dreta per una pista forestal de terra que davalla en direcció sud. Al cap de només 200 metres serem al petit aparcament que ens queda a mà esquerra, davant de Ca l'Aubert.


Ja a peu deixem l'aparcament a l'esquerra, també rebutgem la pista forestal per on hem vingut que se'n va per la dreta i engeguem per un ample i planer vial que marxa en direcció sud. Al cap de 375 metres passem a frec del Molí Vell, en fase de restauració. Tot seguit creuem el riu i un cop a l'altra banda som en una bifurcació; defugim el camí que se'n va per la dreta i prenem el brancal de l'esquerra, una ampla pista forestal. Als 300 metres deixem a la dreta la casa rural de l'Esquirol. Just passada la casa ens desviem a la dreta per un camí força pedregós alhora que comencem a guanyar alçada, sempre per dins el bosc. Sense deixar en cap moment el camí marcat i molt bonic, 1,9 quilòmetres més amunt arribem al punt més fosc de la fageda, la font de les Marrades.


L'aigua brolla de les roques de la muntanya, és recollida per una petita basseta integrada a la roca i coberta de molsa, surt per un estret tub metàl·lic i finalment regalima fins alimentar una bassa de pedra i forma semicircular.

Damunt d'un arbre hi ha un rètol de fusta amb el seu nom.

Al capdamunt de la font hi tenim un pessebre tallat en fusta per en Jesús Feixes Plana el 1994 en homenatge a la família Plana Casacuberta.

Fou arranjada el juliol de 2017.