Font de la Canova


Olot (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1887,2.4457Clica per veure la ubicació.
Alçada:458 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


La localitzem a l'extrem més occidental del terme municipal d'Olot, gairebé al termenal amb Riudaura. La font és a prop de l'antic hostal de la Corda, situat aquest a la cruïlla de les carreteres GIP-5233 que duu d'Olot a Riudaura i la GIV-5224 que condueix a La Pinya.


Sortim d'Olot per la carretera GIP-5223 en direcció a Riudaura. Al cap de 1,1 quilòmetres d'haver deixat enrere les últimes cases de la urbanització Les Planotes defugim a l'esquerra el brancal que se'n va cap a La Pinya i també deixem a mà esquerra l'antic hostal de la Corda.
Doncs just 125 metres més endavant, cal girar a la dreta per un camí descendent de terra que en no res ens aboca a una esplanada arranjada amb bancs per seure i al fons la font de la Canova.


La font és una cisterna integrada al marge, on des de fora es pot veure la paret frontal d'obra arrebossada i una altra formant angle recte per la dreta i delimitant l'espai.

L'aigua raja per la part baixa a través d'un petit broc de ferro cobert de molsa i cau a un rec obert per on desguassa.

Damunt del brollador hi ha una petita obertura rectangular que dona accés a la cisterna de captació, una estança rectangular coberta amb volta.

És plena d'aigua i amb uns tubs que fan pensar que està canalitzada. El registre de ferro que tancava la cisterna està caigut al terra.

Al costat de la font hi ha un rètol metàl·lic amb el seu nom.

A la paret de la dreta hi ha una imatge esculpida en pedra de la Mare de Déu.

El racó on es troba la font està endreçat, és ampli i molt bonic per la diversitat d'arbres.