Font dels Barbers


Riudaura (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1853,2.4120Clica per veure la ubicació.
Alçada:585 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


Trobarem aquesta senzilla font a mig quilòmetre al sud-est del poble, sota els camps de El Pujol i a la llera dreta d'un torrent secundari. La font queda a uns 200 metres al sud-est de El Pujol.


Si anem d'Olot a Riudaura per la carretera GIP-5233, quan faltin uns 300 metres per arribar al poble, cal trencar a l'esquerra per una pista forestal que marxa en sentit sud-oest cap al Mas Pujol. Dir-vos que només està permesa la circulació amb vehicle motoritzat als veïns, ho farem a peu. Al cap de 200 metres deixem Cal Molí de la Deu a la dreta al mateix temps que som en una bifurcació que fem a la dreta. 475 metres més endavant defugim un camí que per l'esquerra se'n va a El Bac i un centenar de metres més enllà, just al començament d'un revolt de dretes, trobarem a mà esquerra una petita porta que tanca el bestiar. Aquí cal travessar-la i continuar per un corriol descendent que en 20 metres ens aboca al torrent, on a l'altra banda ens espera la font dels Barbers.


Es tracta d'una surgència d'aigua natural que surt de dins de la muntanya.

Un parell de teules fan com de teuladeta del canaló cobert de molsa per on raja l'aigua que cau al terra i es perd ajuntant-se amb el torrent.