Font Calenta


Santa Pau (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1484,2.5843Clica per veure la ubicació.
Alçada:424 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


Localitzada a un quilòmetre a l'est del nucli urbà de Santa Pau, al marge esquerre del riu Ser i per sota d'unes granges.


El seu accés és ben senzill. Sortim de Santa Pau en direcció a Mieres per la carretera GI-524. 1,1 quilòmetres després d'haver deixat les últimes cases enrere trenquem a la dreta per una pista cimentada seguint un rètol que assenyala el santuari dels Arcs. Només un centenar de metres després creuem el riu Ser. Doncs un cop a l'altra banda ja podem estacionar el vehicle i continuar a peu per un caminet descendent que circula en paral·lel amb el riu. A escassos cinquanta metres tenim la font, a l'altre costat del riu, el qual travessem per unes pedres.


El conjunt de la font queda a la llera esquerra del riu, adossada al marge que sustenta els camps superiors.

L'aigua raja per dos gruixut brocs d'acer inoxidable tallats al biaix situats a la part baixa i dreta d'una paret de pedra amorterada i cau a un bassal de pedra arran del terra.

Un tres metres a l'esquerra del brollador principal hi ha una altra surgència d'aigua que brolla directament del terra i que es condueix a través d'un rec al bassal.

Al costat de la font hi ha uns esglaons de pedra que pugen al camp i a la vegada poden servir de seients per seure.

Des d'aquest punt podeu seguir l'Itinerari de la Ruta de Les Fonts.