Font de la Canova


Santa Pau (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1443,2.5900Clica per veure la ubicació.
Alçada:420 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


Emplaçada en un paratge de gran bellesa al costat del Gorg Blau, situat a quilòmetre i mig a l'est del nucli urbà de Santa Pau i un centenar de metres al sud de la masia Can Canova de qui re el nom.


Sortim de Santa Pau en direcció a Mieres per la carretera GI-524. 1,1 quilòmetres després d'haver deixat les últimes cases enrere trenquem a la dreta per una pista cimentada seguint un rètol que assenyala el santuari dels Arcs. Només un centenar de metres després deixem a la dreta el caminet que duu a la font Calenta, 200 metres més endavant arribem a una bifurcació on hem de prendre el brancal de l'esquerra, una pista forestal de terra que marxa inicialment en direcció sud-est. Al cap de 250 metres passem a frec de Prat de Vall, una magnífica finca. Continuem per la pista duran 300 metres més i serem damunt la font, que tenim a mà esquerra per sota del camí.


La font presideix una petita àrea d'esbarjo. Hi ha un cartell que indica que és un indret particular, pertany al mas proper de la Canova. Sempre hem de tenir molta cura de la natura, però quan l'espai pertany a un particular que té la generositat de compartir-ho, encara se n'ha de tenir més.

L'espai queda dividit per la riera dels Arcs i el bonic Gorg Blau. La font es troba per sota del nivell del camí acompanyada d'una taula allargada de pedra. A l'altra banda de la riera hi ha una terrassa amb una taula rodona de pedra.

En quan a la font, es tracta d'una petita construcció cilíndrica d'obra arrebossada que fa de cisterna.

L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable collat a mitja alçada i omple una galleda que hi ha al terra.

Al capdamunt de la font hi ha el no seu nom fet amb pedretes

Darrere la font hi ha una petita caseta d'obra i un dipòsit d'aigua.