Font de Bernadal


Santa Pau (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1539,2.5862Clica per veure la ubicació.
Alçada:421 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


Localitzada dins el bosc als afores de Santa Pau pel nord-est, prop del marge dret de la riera de Sant Martí i darrere del Pla del Molí.


Ens situem al nucli urbà de Santa Pau, concretament a l'avinguda dels Volcans (també carretera GI-524) des d'on prenem el carrer de Sant Martí en direcció nord. 900 metres més endavant arribem a una cruïlla; aquí defugim la carretera que se'n va per l'esquerra cap al veïnat del Mascou, també l'ample vial que surt d'enfront i girem a la dreta per una pista forestal de terra però que presenta un bon estat, en direcció llevant. Al cap d'uns 475 metres deixem un trencall a l'esquerra que puja a l'església de Sant Martí Vell i prop de 900 metres més enllà trobem un caminet a l'esquerra que travessa entremig de dos camps, el qual seguim. Al cap de 170 metres s'acaben els camps alhora que ens trobem davant nostre una construcció de pedra. Aquí prenem el camí que surt per l'esquerra i que abans d'un centenar de metres ens aboca a la bonica font de Bernadal, la qual resta per sota del camí on unes escales de pedra ens hi atansen.


El conjunt de la font està format per un robust mur transversal de pedra que sustenta les terres i una era de forma semicircular delimitada per un muret baix que tanmateix serveis de banc per seure.

L'aigua surt per dos gruixuts brocs de ferro i cau a un bassal rectangular arran del terra que està empedrat.