Font del Colomer


Les Llosses (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2088,2.1206Clica per veure la ubicació.
Alçada:897 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2021
Caminades:
I-310  Clica per enllaçar amb la caminada I-310.


Bonica font boscana emplaçada a escassos 80 metres de l'emblemàtic gorg Gran del Colomer, per sota de la pista d'Estiula.


S'hi pot accedir a peu fent la Ruta dels 7 Gorgs de Campdevànol o bé, també a peu, directament per la pista d'Estiula. En ambdós casos estacionem el vehicle a l'aparcament de l'àrea de lleure de la Font del Querol, a uns tres quilòmetres de Campdevànol en direcció Gombrèn. Aquest aparcament és de pagament, 10' per dia, lliure els dies que s'aplica l'eco-taxa. A partir del 5 de juny 2021 l'aforament és limitat a 300 persones i per accedir a la zona es fa pagar 5' en concepte d'eco-taxa (si es pernocta al municipi 2'), els menors de 12 anys no paguen. La caseta de cobrament la trobareu a 1,25 quilòmetres començada la ruta i només accepten efectiu.


Sortim de l'aparcament, deixem la caseta a l'esquerra i baixem per un camí. De seguida rebutgem a l'esquerra el pont de ferro que travessa el riu i mena a l'àrea de lleure, una bonica zona de pícnic amb bancs i taules de pedra, barbacoes i presidida per la font que li dona el nom. Nosaltres prenem un camí planer i ben arranjat que marxa per la dreta tot remuntant el riu que ens acompanya a l'esquerra. Uns 700 metres més endavant anem a parar a una pista cimentada que ens talla; a la dreta tornaríem a la carretera de Gombrèn i també a un altre aparcament habilitat per fer aquesta ruta. Nosaltres prenem la pista a l'esquerra. 250 metres més enllà deixem a la dreta l'entrada al parc d'aventures Estiula Aventura i 250 metres més amunt tenim el punt de control. Aquí es regula l'accés i es paga l'eco-taxa. Continuem per la pista cimentada durant 750 metres més, fins que trobem un rètol de fusta que ens assenyala l'inici de la Ruta dels 7 Gorgs a l'esquerra.


Un cop aquí, si només voleu conèixer la font, el més ràpid és seguir recte per la pista. Al cap de 1,8 quilòmetres arribem a la zona del gorg del Colomer que ens queda a l'esquerra. Baixem-hi i trobarem un ampli espai amb un xiringuito i a sota seu la font.


La font és una petita estructura de pedra lligada adossada al marge, acabada a la part alta per una lleixa cimentada i rematada per una llosa arrodonida plantada en vertical.

L'aigua raja a través d'un broc de ferro i cau a un bassal de pedra semicircular per sota del nivell del sol.