Font de la Bassosa


Bruguera (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2700,2.1833Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,237 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2021


Emplaçada a un quilòmetre al sud del poble de Bruguera, a peu de la pista que duu a la font Xica i al barranc de la Corva.


Per arribar-hi cal prendre la carretera GIV-5263 que des de Ribes de Freser accedeix a Bruguera. Un cop a l'entrada de Bruguera s'agafa una pista estreta però cimentada que duu al coll de Jou i més enllà a Ogassa i Camprodon. 1,3 quilòmetres després d'haver deixat les últimes cases del poble enrere, just a mig revolt d'esquerres, cal abandonar la pista cimentada i girar envers la dreta per un ample vial de terra i descendent al començament, no està assenyalat de cap manera. Avancem en direcció ponent durant una mica més de mig quilòmetre fins que arribem al coll de la Portella, on trobem un rètol que ens indica a la dreta Bruguera i a l'esquerra la font Xica, fem a l'esquerra pel camí principal que aquí canvia el sentit i s'adreça al sud-est. Uns 350 metres més enllà som al costat de la font, la qual resta a peu de camí i a mà esquerra.


Es tracta d'una surgència natural d'aigua que degoteja d'una roca del marge i cau directament al terra formant un petit bassal que mica en mica s'escola camí avall.

Uns 10 metres camí amunt hi ha una altra surgència que brolla del terra.