Font de Talltendre


Talltendre (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.4031,1.7662Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,552 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2021


La font es troba als afores del petit poble de Talltendre, a la seva vessant est.


A Talltendre hi accedim a través d'una revirada carretera de 9 quilòmetres que neix al punt quilomètric 196,5 de la carretera N-260, a tocar de Bellver de Cerdanya. Només arribar a Talltendre estacionem el vehicle en un petit espai que ens queda a mà dreta.


Ja a peu ens dirigim cap al poble, però només començar trobem un cartell que ens anuncia la font, a més de les característiques de la seva aigua. Cal obrir una tanca pel bestiar que ens queda a la dreta i baixar per l'anomenat carrer de la Font, que més que un carrer és un camí pedregós. Una cinquantena de metres més avall som a la font.


El conjunt de la font queda enmig d'una clariana. Està format per un mur de pedra de poca alçada amb dos murets en pendent en forma de contraforts que arrenquen a banda i banda delimitant l'espai.

A l'extrem de la dreta és on s'hi ubica la cisterna de captació, accessible a través d'una obertura en el mur bastida amb tres grans pedres. Dins podem veure una petita estança amb una basseta plena d'aigua i a la paret del fons el tub per on brolla. A la pedra que fa de llinda hi ha gravat l'any 1819.

L'aigua surt a l'exterior mitjançant un tub de ferro on se li ha connectat una mànega de plàstic que alimenta un llarg abeurador d'obra arrebossada.

Al costat de l'abeurador hi ha un vell safareig per rentar la roba.