Font de Bellpui


Bellpui (Alt Urgell )
Coordenades GPS:42.2957,1.3164Clica per veure la ubicació.
Alçada:795 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2021


Bellpui és un nucli de població del municipi de Valls d'Aguilar. El poble es troba aigües amunt del riu d'Aguilar. Actualment només té 22 habitants, s'hi troba l'església de Santa Llogaia de Bellpui, parcialment esfondrada.


Al punt quilomètric 172 de la carretera C-14 que duu a la Seu d'Urgell cal prendre la carretera LV-5134 que condueix a La Guàrdia d'Ares i Taús. Al cap de 5,5 quilòmetres trobarem la desviació a la dreta per pujar a aquest petit nucli que ens resta a només 450 metres és amunt. Us recomano estacionar el vehicle a la que veieu les primeres cases.


A l'extrem nord del poble, abans d'arribar a la parcialment esfondrada església de Santa Llogaia, només son un centenar de metres, hi ha un espai ben acollidor anomenat Racó Rocafumada, on hi trobem un safareig i un porxo que aixopluga una gran taula de fusta amb bancs per seure-hi.

Tot el conjunt queda a peu de carrer i adossat al marge rocallós.

La font és un peça comercial de ferro colat amb pica integrada d'una sola peça collada damunt del safareig. L'aigua raja regulada per una aixeta de polsador, cau a la seva pròpia pica i després alimenta el safareig a través d'unes teules.

En quan al safareig, és fet d'obra arrebossada i de planta rectangular.

El lloc està engalanat amb plantes i es nota que en tenen cura.