Font del Murilló


Castellbò (Alt Urgell )
Coordenades GPS:42.3779,1.3442Clica per veure la ubicació.
Alçada:856 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2021


Localitzada un quilòmetre a l'oest del nucli urbà de Castellbò, a peu de la pista forestal que duu a Albet.


Per accedir-hi ens desplacem primer a Castellbò. Un cop hi arribem, rebutgem el trencall a l'esquerra que mena al poble i continuem per la carretera que condueix a Albet i Sant Joan de l'Erm. De seguida passem a frec de la font del Pati que deixem a l'esquerra . 475 metres més endavant arribem a un encreuament de camins; defugim el brancal que surt per l'esquerra en direcció a Sant Joan de l'Erm i seguim pel de la dreta, cap a Albet. Mig quilòmetre més enllà som al costat de la font que ens queda a mà esquerra.


Agraïda font amb dos brolladors separats escassos dos metres i mig. Ambdós estan encastats a la petita paret de pedra que reté les terres del marge i aboquen l'aigua directament al voral. El broc de l'esquerra és més gruixut que l'altre i disposa d'una petita plataforma enreixada per posar-hi els peus sense mullar-nos.

Damunt del brollador de l'esquerra hi ha un rètol de fusta amb el nom de la font, d'iguals característiques a d'altres fonts del terme municipal de Montferrer i Castellbò.