Font de la Torre


Granera (Moianès )
Coordenades GPS:41.7270,2.0603Clica per veure la ubicació.
Alçada:765 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Setembre 2021


Es localitza al sud del barri del Castell, només un centenar de metres per sota del mirador del Cucut i sota el marge nord del carrer que hi dona accés.


Ens apropem a l'ermita de Santa Cecília, situada a peus de la carretera BV-1245. D'aquí estant prenem el brancal que marxa en sentit nord, en direcció al barri del Castell. 100 metres més amunt deixem a l'esquerra el trencall d'accés a la masia de la Torra i al cap d'un centenar de metres, a la meitat d'una corba de dretes, trobarem unes escales a mà dreta que baixen a la font.


El conjunt està format per la font i una bassa d'emmagatzematge situada al seu costat.

L'estructura de la font és un gran mur adossat al marge del terreny bastit en pedra que presenta un revestiment arrebossat i emblanquinat.

A la part inferior hi ha un refús rectangular que integra l'aixeta de polsador per on brolla l'aigua. Aquesta obertura està protegida amb una portella de ferro que es pot obrir verticalment, quedant ancorada al mur mitjançant un ganxo i una cadena.

Al costat del mur hi ha la bassa, de planta rectangular bastida en pedra i amb un revestiment lliscant a l'interior força degradat. Està envoltada d'una barana de fusta.

La font està senyalitzada amb un petit cartell enganxat a un arbre.

Bona part de la informació referent a aquesta font l'he tret del web "Patrimoni Cultural" de la Diputació de Barcelona.