Font de Calabuig


Calabuig (Alt Empordà )
Coordenades GPS:42.1552,2.9258Clica per veure la ubicació.
Alçada:82 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2021


Localitzada dins el bosc, uns 400 metres al nord del poble.


Ens apropem a l'església i castell de Calabuig, situats a la part alta del poble. Deixem l'església a la dreta i engeguem pel carrer de l'Església. De seguida prenem el carrer Nou a la dreta i en no res girem a l'esquerra, obviant un carrer descendent a mà dreta, a l'esquerra ens queda Can Sivilo. Marxem en direcció nord per un camí cimentat durant 125 metres, fins que trobem un camí descendent a mà esquerra que prenem. Compte, doncs escassos 20 metres més avall abandonem l'ample vial i trenquem a l'esquerra per un corriol que es fica dins el bosc i marxa en direcció nord. Seguint-lo durant 225 metres serem a la font que ens espera a mà esquerra.


El conjunt de la font queda adossat al marge de la muntanya. Presenta dues parets en angle recte, de pedra amorterada. La de més a la dreta tanca la cisterna de captació, la qual es pot veure a través d'una obertura rectangular situada damunt del brollador.

L'aigua raja per la part baixa regulada per una aixeta de maneta, la qual queda gairebé amagada per la formació tosca i la molsa, i cau a una petita pica rectangular de pedra.

A la dreta de la font hi ha una bassa allargada que s'alimenta amb el sobrant de la font.