Font del Ferrer


Bàscara (Alt Empordà )
Coordenades GPS:42.1593,2.9115Clica per veure la ubicació.
Alçada:53 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2021


Emplaçada als afores del poble per l'est, sota Cal Ferrer de qui rep el nomi prop de la llera dreta del rec de Cantarell.


El seu accés és senzill; ens situem al carrer de Girona o carretera N-II, entre les cases 54 i 58. Aquí engega un caminet cimentat i descendent que baixa a buscar el torrent, el qual assolim en només una quarantena de metres. El travessem a gual i a l'altra banda ja tenim la font.


El conjunt de la font queda en una raconada ben ombrejada per una gran alzina i un majestuós plàtan, a redós d'una paret d'obra i pedra que tanca la finca annexa i d'un muret de pedra amorterada rematat amb una filera de pedres que li fa de frontal i que alhora reté les terres del marge.

L'aigua brolla per dos brocs de ferro situats a metre i mig l'un de l'altre i mig coberts per formació tosca i molsa. El de l'esquerra cau ampli bassal fet amb còdols lligats amb morter i el de la dreta aboca la seva aigua a una petita pica des d'on es canalitza per sota el banc.

Damunt del brollador de l'esquerra hi ha una placa metàl·lica advertint-nos que l'aigua no és potable. Lamentablement la van col·locar en el pitjor lloc, doncs la pedra on està collada té gravada una inscripció.

A la dreta de la font disposem d'un banc per seure fet de pedra i maons i adossat a la paret que li fa de respatller.

Malgrat que la font està ben conservada, li caldria una mica de desbrossada, ja que el seu accés des del rec és per damunt d'ortigues.