Font del Castell o de l'Horta d'en Micaló


Bàscara (Alt Empordà )
Coordenades GPS:42.1603,2.9087Clica per veure la ubicació.
Alçada:41 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2021


Aquesta font és situada sota de la muralla de Bascarà, al marge dret del riu Fluvià i davant de la resclosa. Uns plàtans centenaris ens indiquen la seva ubicació.


Per accedir-hi ens situem a l'església de Sant Iscle i Santa Victòria. Davant seu hi ha les muralles i entre aquestes trobarem unes escales arranjades que baixen al riu. Doncs al capdavall de les escales anem a parar a un bonic camí de passejada que voreja la llera del riu. Només començar ens trobem amb una antiga paret transversal de pedra amb una portalada, al costat de la qual, al marge de la muntanya i tocant a la paret de pedra tenim la font del Xalet i a l'altra costat de la paret la font del Castell o de l'Horta d'en Micaló.


De fet son varies les sortides d'aigua que ragen de la paret humida, però aquestes dues destaquen per que ser les que aboquen més aigua, distanciades i separades pel portal de pedra.

En quan aquesta font, dir-vos que l'aigua raja de sota una llarga bauma a través d'un broc de ferro encastat directament al marge.
Davant la font hi ha una taula rodona de pedra i una altra pedra a modus de seient.

Hi ha molta vegetació pròpia d'un lloc altament humit, i és així, perquè per tota la roca hi cauen regalims d'aigua que mantenen la vegetació fresca tot l'any.

El conjunt de fonts, vegetació i ubicació front a la resclosa i el riu, fan una paisatge i un lloc molt agradable que convida a passejar.

Aquest indret ha servit d'escenari en les edicions pel Pessebre Vivent de Bascarà.