Font del Clos


Garrigàs (Alt Empordà )
Coordenades GPS:42.1933,2.9518Clica per veure la ubicació.
Alçada:95 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2021


Es localitza a les afores del poble per l'oest, molt a prop de la carretera GIV-6226 que duu a Arenys d'Empordà.


Ens situem a la confluència del carrer Font del Clot amb el carrer de la Costa o bé la carretera GIV-6226 que travessa la població. En aquest punt trobareu un aparcament públic on estacionar el vehicle. Des d'aquí només cal que creueu la carretera i seguiu per un ample vial que fa certa baixada i que marxa en sentit sud-oest. Al cap d'una setantena de metres sereu a la font.


Es tracta d'un conjunt molt complet format per la font i un gran safareig.

La font queda a un nivell superior. És una petita construcció d'obra arrebossada i planta quadrada, de metre i mig de base amb teulada a quatre vessants de forma ondulada amb un ràfec de maons.

En una de les parets s'hi ubica el frontal, endarrerit mig pam respecte la façana a través d'un arc de mig punt guarnit amb una cornisa de maons retallats. La sortida de l'aigua és per mitjà d'un forat i aquesta cauria a una pica rectangular que descansa al terra.

Al lateral esquerre hi ha la roda que bombejava l'aigua i al dret una porta de ferro que dona accés al seu interior.

Sota la font queda el pou o cisterna d'on s'abasteix, protegit per una reixa de ferro.

A un nivell inferior tenim un gran ampli espai amb un grans safareig d'un sol cos i planta quadrada, amb tres d eles seves bandes inclinades per poder esbandir la roba i la quarta arran d'un pas.

Davant del safareig queda un porxo amb teulada de teules a una vessant amb embigat de fusta sustentat per dues columnes de maons i per dues parets que dormen angle.