Font Giró


Creixell (Alt Empordà )
Coordenades GPS:42.2143,2.9382Clica per veure la ubicació.
Alçada:63 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2021


Localitzada a uns 500 metres en línia recta al nord-est del poble de Creixell, al marge esquerre de la riera d'Àlguema.


Per anar-hi ens apropem a Creixell per la carretera GIV-6226. Quan siguem davant l'església, abandonem la carretera alhora que deixem l'església a l'esquerra i seguim pel carrer dels Pujols que marxa en direcció nord. Al cap de 175 metres ja som fora del poble i arribem a una bifurcació de camins que fem a la dreta, per una pista forestal de terra. Només 200 metres més endavant veureu a la dreta una filera d'arbres que separen dos camps de conreu, doncs aquí heu d'estacionar el vehicle en un racó que no faci nosa.


Ja a peu anem en direcció sud-est tot resseguin la filera d'arbres, entre els dos camps. Quan els arbres s'acaben, seguim un centenar de metres més en el mateix sentit, fins el final dels camps. Aquí hem de cercar un corriol descendent que duu direcció nord-est. 175 metres després creuem la riera i un cop a l'altra banda la resseguim durant una setantena de metres, fins que trobem un tauló de fusta que fa de pont per salvar la riera. A l'altra banda ens espera la font.


Es tracta d'una font ben senzilla, només un tub de ferro encastat al marge per on raja l'aigua que cau directament al terra i s'escola fins el torrent.