Font d'en Batlle


Creixell (Alt Empordà )
Coordenades GPS:42.2110,2.9292Clica per veure la ubicació.
Alçada:57 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2021


Localitzada dins el bosc, a uns 450 metres en línia recta a l'est del poble de Creixell.


Si sortim del poble de Creixell en direcció a Borrassà per la carretera GIV-6226, uns 200 metres després d'haver deixat l'església enrere, cal trencar a l'esquerra, a l'esquerra ens queda la casa rural. Només 50 metres després la pista fa un tomb a la dreta, un centenar de metres més tard som en una bifurcació que fem a l'esquerra i de seguida travessem la riera d'Àlguema per un pont. Doncs un cop passada la riera ja podem estacionar el vehicle.


Uns 30 o 40 metres passada la riera, prenem un camí planer que surt per la dreta. Tot seguit deixem a la dreta una petita caseta d'obra que recull les aigües i només un centenar de metres més tard som al costat de la font que ens queda a mà esquerra i a peu de camí.


El conjunt de la font queda adossat al marge mitjançant una paret de maons que alhora sustenta les terres.

La font, també de maons vistos, sobresurt pam i mig de la paret, fa metre i mig d'alçada i està rematada amb una mena de teuladeta de ciment.

L'aigua queda emmagatzemada a la part baixa, en un petit dipòsit dins la font i visible des de l'exterior, vessa a través d'un rec erosionat i cobert de molsa. Finalment cau a terra i s'escola pel camí per desguassar a la riera.

A la dreta de la font queda una llosa en vertical.

Damunt la font hi ha un rètol de fusta amb el nom de la font pintat en lletres blanques.