Font de la Glòria


Borrassà (Alt Empordà )
Coordenades GPS:42.2115,2.9204Clica per veure la ubicació.
Alçada:62 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2021


Emplaçada dins el bosc, a 1,25 quilòmetres en línia recta al sud/sud-oest del poble de Borrassà, a pocs metres de la llera esquerra de la riera d'Àlguema, sota el Mas Cases. La font queda 150 metres més al nord de la font del Àngels.


Per accedir-hi a peu sortim del nucli urbà pel carrer de Sant Miquel en direcció sud. Quan s'acaben les cases esdevenen camps a banda i banda del camí durant uns 350 metres, fins que som a la carretera C-26, la qual travessem per un pas soterrat. Un cop a l'altre costat el camí segueix en el mateix sentit, sud. 150 metres més endavant som en una cruïlla, seguim recte, en lleugera baixada. Al cap de 225 metres passem a frec de la font d'en Verdera que deixem a la dreta i de seguida obviem un camí a la dreta que duu a la granja d'en Carbonell. Cal estar atents, doncs un centenar de metres després, abans de travessar la riera per una palanca de fusta, ens desviem a la dreta per un corriol planer que marxa per dins el bosc en sentit sud-oest. Al cap de 150 metres creuem el torrent del Xòrrec a gual i tot seguit canviem el sentit del nostre caminar fent un gir de 180º a l'esquerra. Uns 100 metres més tard som al costat de la font de la Glòria, la qual queda a uns tres o quatre metres a la dreta del camí i un xic enlairada respecte a aquest.


Aquesta font, igual que la font d'en Verdera, passaria desapercebuda si no fos pel rètol fet amb paper plastificat amb lletres de colors que ens l'assenyala.

Sembla ser que es va fer una construcció d'obra però es va ensorrar.

Avui dia el que veiem son uns degotalls al marge de la muntanya. Això sí, l'aigua surt per diferents punts i s'escola fins arribar al camí.