Font dels Estudiants


Borrassà (Alt Empordà )
Coordenades GPS:42.2071,2.9204Clica per veure la ubicació.
Alçada:70 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2021


Emplaçada a 1,8 quilòmetres en línia recta al sud/sud-oest del poble de Borrassà, prop de la llera dreta de la riera d'Àlguema. La font queda 400 metres més al sud de la font dels Àngels.


Per accedir-hi a peu sortim del nucli urbà pel carrer de Sant Miquel en direcció sud. Quan s'acaben les cases esdevenen camps a banda i banda del camí durant uns 350 metres, fins que som a la carretera C-26, la qual travessem per un pas soterrat. Un cop a l'altre costat el camí segueix en el mateix sentit, sud. 150 metres més endavant som en una cruïlla, seguim recte, en lleugera baixada. Al cap de 225 metres passem a frec de la font d'en Verdera que deixem a la dreta i de seguida obviem un camí a la dreta que duu a la granja d'en Carbonell. Cal estar atents, doncs un centenar de metres després, abans de travessar la riera per una palanca de fusta, ens desviem a la dreta per un corriol planer que marxa per dins el bosc en sentit sud-oest. Al cap de 150 metres creuem el torrent del Xòrrec a gual i tot seguit canviem el sentit del nostre caminar fent un gir de 180º a l'esquerra. Uns 100 metres més tard som al costat de la font de la Glòria, la qual queda a uns tres o quatre metres a la dreta del camí i un xic enlairada respecte a aquest. Continuem pel corriol marcat en paral·lel amb la riera que ens acompanya a l'esquerra. Només 150 metres més endavant veurem un caminet a l'esquerra que baixa a buscar la riera i és el punt on es troba la font dels Àngels. Seguim pel camí planer durant uns 400 metres, fins que trobem un caminet a l'esquerra que ens baixa a la riera.


Aquí disposem d'una palanca que ens permet travessar-la i un cop a l'altra banda ja veiem la font sota una bauma i una mica enlairada.


El conjunt de la font queda en un petit replà de base trapezoïdal enlairat respecte la riera i adossat a la paret rocallosa, delimitat per dos murets baixos que fan de respatller a dos bancs per seure.

L'aigua raja directament de la paret a través d'un broc i cau a través d'un rec ple de molsa que ha fet l'erosió.

La font fou restaurada l'any 2010 per la família Clotas-Torrent, tal com ens ho indica un rètol de ferro collat damunt el brollador.

Molt a prop de la font hi ha la cova dels Estudiants.