Font de Can Mascaró


La Palma de Cervelló (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4039,1.9764Clica per veure la ubicació.
Alçada:60 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2021


Emplaçada a pocs metres de la riba dreta de la riera de Rafamans, a un quilòmetre al sud-est del poble, entre aquest i el polígon industrial Can Mascaró.


Si anem de Sant Vicenç dels Horts a La Palma de Cervelló per la carretera BV-2421, quan siguem al punt quilomètric 0,9, això és poc després d'haver deixat enrere el polígon industrial, trobarem a mà dreta un petit espai on deixar el vehicle i un camí descendent que baixa a buscar la riera.


Prenem el camí que marxa en sentit nord-oest al començament. Uns 125 metres més avall el camí gira envers la dreta tot encarant-se al sud-est. Una trentena de metres després, just abans d'arribar a la riera, ja veurem un espai enlairat i arranjat amb una taula de pedra on ens espera aquesta bonica font.


El conjunt de la font es situa en un espai sobrealçat respecte al camí, al què s'accedeix per dos conjunts de quatre graons fets amb pedra. En aquesta plataforma hi ha uns imponents exemplars de plàtans i vegetació típica d'indrets humits, a recer dels quals hi tenim la font.

A la part dreta de la terrassa és on s'hi ubica pròpiament la font. Consta d'un frontal arrebossat emmarcat per maons en forma d'arc de mig punt que sobresurt del mur de pedra on està inserit. A la dreta, un pilar de maons sustenta la roca que conforma la cavitat natural.

L'aigua raja per un estret broc de ferro que surt del frontal i cau primer damunt d'una formació tosca coberta de molsa i després vessa al terra.

A banda i banda de la font arrenquen dos bancs correguts obrats amb maons que ressegueixen ambdós marges.