Font del Marge


La Palma de Cervelló (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4110,1.9675Clica per veure la ubicació.
Alçada:90 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2021


Localitzada a l'espai conegut pel nom de la font, a la riba dreta de la riera de Rafamans i sota els boscos de Can Llopart.


Des del nucli urbà és una curta passejada. Ens situem a l'avinguda Catalunya cantonada amb la baixada de Can Roca, engeguem per aquesta última. De seguida prenem el carrer de Nostra Senyora de Montserrat a la dreta i 30 metres després dèiem a l'esquerra el carrer de Sant Isidre i continuem per un d'estret que surt per la dreta anomenat carretera de Corbera. Aquest camí està cimentat i circula entre horts en lleugera baixada. Uns 150 metres més endavant travessem la riera de Rafamans per una bonica passera de ferro amb el nom de la riera gravat. Un cop a l'altra banda som en una esplanada on davant nostre tenim la font del Marge.


Font emplaçada en una esplanada arranjada per a l'esbarjo, amb una zona arbrada i uns bancs per al repòs.

La font queda adossada a un marge de pedra seca que li dóna el nom.

Consisteix en una estructura de blocs de pedra vermellosa en forma de capelleta que la protegeix i guarneix. La base de la font és un pedrís de roca calcària que amb el pas de temps l'aigua ha acabat partint en dos per efectes de l'erosió.

L'aigua brolla per un broc de ferro encastat en una superfície enrajolada amb recobriment vidrat blanc amb decoració de motius geomètrics en blau, molt deteriorada.

Al costat dret, clavat al marge, hi ha un cartell de fusta amb el nom de la font.

La font ve canalitzada d'un punt distant de la zona d'Obaga del municipi.

Aquesta font va ser inaugurada la dècada del 1990, com una iniciativa popular proposada pel grup de medi ambient El Pèlac i amb l'autorització de l'Ajuntament de Cervelló, abans de la segregació de la Palma l'any 1998. És un espai molt visitat pels veïns del poble, ja que està a menys de cinc minuts de qualsevol punt del nucli urbà. A l'estiu és un lloc ideal a primera hora del matí per la fresca que li proporciona l'obaga d'aquest bosc i pel cant del rossinyol que acompanya a aquestes hores.