Font del Maset


La Palma de Cervelló (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4079,1.9535Clica per veure la ubicació.
Alçada:195 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2021


La localitzem dins el bosc, a la zona coneguda coma l'Obaga, Queda a quilòmetre i mig al sud-oest del poble i a uns 130 metres a ponent de les runes del Mas del Maset de qui rep el nom.


Sortim del nucli urbà en direcció a Corbera de Llobregat per la carretera BV-2421. 375 metres després d'haver deixat enrere la benzinera, trenquem a l'esquerra per una ampla pista de terra que en mig quilòmetre ens duu a l'aparcament del berenador de Can Via, on podem estacionar el vehicle.


Ja a peu, ens dirigim en direcció sud-est cap a l'entrada del berenador que està barrat per una reixa i els dies festius flanquejada per personal de la casa que en regula l'accés. Nosaltres trenquem a la dreta per un camí que fa pujada. Al cap de només 75 metres rebutgem un trencall a l'esquerra que baixa a la font de Can Via, seguim recte amunt per un ample vial que circula per dins el bosc, obviant-ne d'altres de secundaris que ens menen i sempre en lleugera pujada. Uns 450 metres més amunt, el camí entra en una corba d'esquerres i és quan nosaltres l'abandonem i girem envers la dreta per un caminet que dóna pas a una clariana i es torna a ficar dins el bosc. El corriol és planer, marxa en sentit sud-oest i en menys de cent metres mor a la font.


Surgència emplaçada en un bell paratge natural amb una frondosa vegetació que proporciona un ambient ombrívol.

En el marge rocallós tenim la font, un broc de plàstic per on raja l'aigua.

Damunt del brollador podem veure com l'aigua surt d'entre unes pedres i s'escola fons un petit bassal on és canalitzada fins el broc de sortida.

Al costat hi ha gran blocs de roca i el pas d'un rierol.