Font del Molinet


Cervelló (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.3950,1.9693Clica per veure la ubicació.
Alçada:68 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2021


La trobem enlairada a la llera dreta de la riera de Cervelló, poc després de passar per sota el pont de la carretera B-24.


Ens situem a la confluència dels carrers de la Riera i del Pi. Prenem aquest darrer en baixada i direcció est, com si anéssim al camp de futbol. Al cap de 190 metres deixem a l'esquerra la font de Ca n'Esteve i tot seguit travessem la riera per una passera de formigó. Un cop a l'altra banda abandonem el camí asfaltat i trenquem a l'esquerra per un caminet que baixa a buscar la riera. Escassos 30 metres més avall veiem a mà dreta unes antigues escales i a sota una placa de metall que ens anuncia la font de la Resclosa. Nosaltres continuem per dins la riera, seguint el seu curs. 150 metres després passem per sota la carretera B-24 i una cinquantena de metres més endavant som sota la font del Molinet, la qual queda enlairada uns tres o quatre metres per sobre la riera, a mà dreta.


El que trobem a peu de riera és el desguàs de la font mitjançant un tub d'uralita. Per accedir a la font cal pujar pel talús a través d'uns rudimentaris esglaons fets al terra.

El primer que ens trobem és el safareig, de planta quadrada i obrat en pedra. S'alimenta del sobrant de la font i està ple d'aigua clara, amb peixos de colors. Un dels laterals presenta la banda inclinada, senyal que s'utilitzava per rentar la roba.

Al costat del safareig hi ha un petit espai allargat i pla, al final del qual s'hi ubica la font. L'aigua brolla per un forat del marge, regalima per una formació tosca plena de molsa i finalment vessa a una pica de pedres gairebé arran del terra.

El sobrant de la font és canalitzada a través d'un canal que ressegueix el marge i alimenta el safareig.

Damunt de la font hi ha una llosa de pedra amb l'any 1823 gravat i d'altres lletres que no sé desxifrar.