Font de Sant Josep


Balenyà (Osona )
Coordenades GPS:41.8175,2.2246Clica per veure la ubicació.
Alçada:554 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2021


La font de Sant Josep està situada a uns 350 metres al sud-oest en línia recta del cementiri de Els Hostalets de Balenyà, al marge esquerre del torrent de la Caseta i a escassos noranta metres al sud-oest de la masia homònima.


Sortim del nucli urbà de Els Hostalets de Balenyà per ponent, travessem la C-17 per sota i seguim pel camí de l'Ajuda que està arranjat amb una barana de fusta. De seguida deixem el cementiri a l'esquerra i només 250 metres després cal girar a l'esquerra per una pista forestal de terra que duu a la Caseta. Al cap de 25 metres som en una bifurcació de camins que fem a la dreta. Un centenar de metres més endavant passem per damunt de la casa que ens queda a mà esquerra i a frec d'un cobert que tenim a la dreta. Passat el cobert el camí gira envers la dreta, anem en direcció a un porxo i un petit edifici que deixem a l'esquerra. Doncs just haguem passat l'edifici, cal vorejar-lo per l'esquerra al mateix temps que baixem a buscar el torrent, on ens espera la font.


És una petita estructura triangular feta de maó i revestida amb morter.

A la part superior hi tenim fixada una rajola on hi ha representats Sant Josep i l'Infant amb tonalitat blava. A la part central hi ha gravat: "AÑO 1929".

El brollador està cobert de verdet.

Sembla ser que el bestiar va malmetre la deu i la font va deixar de brollar.