Font del Poble


Castellolí (Anoia )
Coordenades GPS:41.5967,1.7003Clica per veure la ubicació.
Alçada:381 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2021


La font del Poble es troba als afores del nucli urbà pel sud, al marge esquerre de la riera de Castellolí i per sota del parc de la Font.


Ens situem al carrer de la Font, a l'alçada de l'escola Les Passeres. Davant l'escola hi ha un parc ben arranjat amb un camí que el travessa i que marxa en sentit sud, el qual prenem. Deixem a l'esquerra una font urbana i a la dreta un porxo que fa de berenador i en no res som al costat d'una petita construcció d'obra arrebossada amb teulada de teules a una vessant. En aquest punt cal girar a la dreta i baixar cap a la riera. La font ens espera just darrere la caseta.


Es tracta d'una petita construcció d'obra vista amb coberta arrodonida, de no més de dos pams d'alçada i el mateix d'amplada.

Al mig del frontal hi ha la sortida de l'aigua mitjançant un tub de plàstic. No disposa de broc ni de bassal, quan cau l'aigua s'escola fins la riera que té a tocar.

L'aigua que brolla d'aquesta font, quan ho fa, és de naturalesa bicarbonatada càlcica, cosa que es deu a la composició calcària de les roques per on passa l'aqüífer.

Malgrat formar part de la "Ruta Verda: Les fonts de Castellolí", es troba en un indret embardissat i mig amagada.

Disposem d'un rètol amb el nom de la font i una breu descripció d'ella i de l'entorn.

A l'entorn de la font, que està constituït per un canyissar amb esbarzers i heures, es poden observar diversos tipus de fòssils.

Si deixem la font a l'esquerra i seguim una seixantena de metres entre la riera i el marge trobarem la font de l'Hort de Cal Junyent.