Font de l'Hort de Cal Junyent


Castellolí (Anoia )
Coordenades GPS:41.5961,1.7004Clica per veure la ubicació.
Alçada:380 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2021


La font de l'Hort de Cal Junyent es situa als afores del nucli urbà pel sud, al marge esquerre de la riera de Castellolí i a uns 60 metres al sud de la font del Poble.


Ens situem al carrer de la Font, a l'alçada de l'escola Les Passeres. Davant l'escola hi ha un parc ben arranjat amb un camí que el travessa i que marxa en sentit sud, el qual prenem. Deixem a l'esquerra una font urbana i a la dreta un porxo que fa de berenador i en no res som al costat d'una petita construcció d'obra arrebossada amb teulada de teules a una vessant. En aquest punt cal girar a la dreta i baixar cap a la riera. Darrere la caseta trobem la petita font del Poble. Si deixem aquesta font a l'esquerra i seguim una seixantena de metres entre la riera i el marge trobarem la font de l'Hort de Cal Junyent.


Malgrat formar part de la "Ruta Verda: Les fonts de Castellolí", el camí d'accés i la mateixa font estan molt embardissats i és difícil apropar-s'hi.

El conjunt de la font queda en un replà allargat i enlairat respecte la riera, a recer d'una paret de roques formant angle, tot recobert de molses.
Al centre de la paret més llarga hi trobem la boca de la mina, barrada per un vell enreixat de ferro. Podem veure com l'aigua cau de les roques de l'interior.

A l'extrem dret, sota la roca, hi ha una paret de maons.

A l'esquerra queden les restes del que semblava ser una bassa o safareig, obrat amb pedra i maons. Es conserven dues de les parets. En un dels extrems és on se situa la sortida de l'aigua a través d'un broc de ferro que cau al terra formant un petit rierol que discorre fins a la riera de Castellolí..

L'aigua d'aquesta font és de naturalesa bicarbonatada càlcica.

Disposem d'un rètol amb el nom de la font i una breu descripció d'ella i de l'entorn.