Font de Cal Bonhome


Castellolí (Anoia )
Coordenades GPS:41.6061,1.7070Clica per veure la ubicació.
Alçada:415 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2021


Emplaçada a un quilòmetre al nord-est del nucli urbà de Castellolí, damunt de l'hort d'en Pere Serra, just a sota del camí de Can Tardà.


Per accedir-hi sortim del poble en direcció nord pel carrer del Treball. Passem per sota de l'autovia A2 i seguim la pista de terra que marxa en sentit nord cap a Can Tardà. Al cap de 350 metres deixem a mà dreta el trencall que duu a les Fontetes, continuem per la pista durant uns 400 metres més, fons que veiem a la dreta del camí una bigueta de fusta informativa que ens assenyala la font. Cal estacionar el vehicle i seguir uns metres per un corriol que circula entre la pista i els horts que queden a sota. Arribarem a una clariana dins el bosc on ens espera aquesta singular font.


Malgrat formar part de la "Ruta Lila: Les fonts de Castellolí", aquesta es troba un xic abandonada.

L'aigua és canalitzada i conduïda cap a una bassa situada en un hort proper.

La font queda actualment soterrada però protegida parcialment per una estructura feta amb una gran canonada de formigó.

Es tracta d'una mina d'aigua bastida amb pedra lligada amb morter, que capta l'aigua del torrent, i és canalitzada i conduïda cap a una bassa, situada en un hort proper.

La seva aigua és bicarbonatada i dura.

Antigament, per sobre de la font de Cal Bonhome existia una altra surgència d'aigua, pertanyent al mateix aqüífer, anomenada font de Can Quildets. Ara només es conserva la bassa que recull l'aigua d'aquesta segona surgència en un hort privat.