Font de les Figueres o del Sant Crist


La Pobla de Claramunt (Anoia )
Coordenades GPS:41.5509,1.6766Clica per veure la ubicació.
Alçada:263 m
Accés:Lliure
Tipus:
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2021


Erigida al veïnat de Les Figueres, sota la façana principal de Cal Fuster de les Figueres.


La font queda a l'escala exterior que baixa al soterrani de la casa, just al costat dret de l'edifici un cop s'ha sortit per la portalada principal.

També coneguda com a font del Fuster o font del Sant Crist i Santa Maria.

La font queda lleugerament enclotada i està revestida per una estructura de pedra i una barana metàl·lica. S'hi accedeix mitjançant uns graons de pedra.

Destaquen els seus panells parietals fets amb rajoles de ceràmica de fons blanc i figures blaves que contenen representacions de la Mare de Déu i del Sant Crist Vell.

La casa de Cal Fuster de les Figueres, on es troba integrada la font, té els seus orígens en una masia vinatera ben documentada al segle XVIII i amb antecedents ja al segle XIV, entorn de la qual va anar creixent-hi un barri de la Pobla. Aquesta surgència d'aigua, doncs, molt possiblement va originar l'establiment de la primitiva casa en aquest indret precís del terme de la Pobla.

Cal Fuster de les Figueres consta de planta baixa i tres pisos, amb teulada a dues aigües. Les cantoneres són fetes amb carreus de pedra picada. El portal és adovellat, d'arc escarser.

L'any 1964 el casal va ser adquirit, restaurat i convertit en museu per Jaume Gavarró i va tenir una gran activitat cultural durant els anys següents. Actualment és propietat de l'Ajuntament.