Font de la Plana


L'Hostalnou de Bianya (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.2331,2.4426Clica per veure la ubicació.
Alçada:426 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2022


Emplaçada 200 metres al sud de la casa de La Plana, situada quilòmetre i mig al nord/nord-est del nucli urbà de L'Hostalnou de Bianya.

Des de L'Hostalnou de Bianya cal seguir amb el vehicle per la N-260 en direcció a Sant Joan de les Abadesses. De seguida deixem a l'esquerra la GIP-5222 i quilòmetre i mig després trenquem a la dreta per una petita carretera amb el cartell que ens anuncia Sant Martí de Capsec. 300 metres més endavant creuem el pont sobre la riera de Bianya o del Clot i escassos 75 metres més enllà tornem a girar a la dreta per un camí que mena a Cal Bonica i a Can Poncet. Al poc deixem a la dreta el trencall que duu a Cal Bonica i a la seva font i seguim recte. 350 metres després arribem a Can Pujolar on hi ha un cartell que indica a l'esquerra per anar a Sant Martí del Clot, l'agafareu. 700 metres més endavant passareu a frec de Can Bunot i 350 metres més enllà som a les envistes de la casa de la Plana. Just al sortir del bosc a la dreta tot resseguin el rec, veureu una barana de fusta i a sota està la font de la Plana.


És una cisterna integrada sota terra, amb una paret frontal de pedra amb una petita obertura rectangular a la part baixa que dona accés al seu interior. Dins hi ha l'aigua.

En un lateral i en una part més superior podem veure un broc gran de pedra en desús.