Font dels Capellans


Sant Joan Les Fonts (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1883,2.5239Clica per veure la ubicació.
Alçada:473 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2022


Erigida a uns tres quilòmetres al sud/sud-est del nucli urbà de Sant Joan les Fonts, a mig quilòmetre de la capella de Sant Damià i només 200 metres a llevant de la casa anomenada la Font.


Per adreçar-vos a la font sortiu d'Olot per la carretera N-260z en direcció a Castellfollit de la Roca, no ho confongueu amb l'autovia A-26. Al cap de 1,1 quilòmetres des de la rotonda, trenqueu a la dreta en sentit sud per una pista asfaltada que voreja la tanca de l'empresa Alzamora. 300 metres més endavant arribem a una cruïlla de camins; cal que agafeu el de l'esquerra. Passeu a frec d'un vell safareig i una quarantena de metres després de la font de Sant Cosme. Continueu per la pista que 150 metres després gira envers l'esquerra. Doncs 250 metres més tard, quan sigueu a l'alçada del torrent, cal estacionar el vehicle i seguir a peu el curs del torrent en sentit nord només un centenar de metres i sereu a la font.


Curiosa font obrada amb pedra i ciment, formada per una paret de forma molt irregular, sinuosa, amb un banc corregut al seu interior.

L'aigua raja de la part baixa a través d'un forat i forma un bassal que impedeix veure el brollador.

Intueixo la inscripció 1941.