Font del Roure


Begudà (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.2003,2.5534Clica per veure la ubicació.
Alçada:466 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2022


La localitzem a 850 metres al nord-est en línia recta del petit nucli de Begudà, a uns 200 metres al nord del Mas el Roure de qui rep el nom la font.


Per accedir-hi ens apropem a Begudà des de la carretera N-260z. Deixem a l'esquerra un polígon industrial uns 600 metres després ja trobem el trencall que ens duria al poble. Doncs en aquest punt, en lloc d'anar a la dreta en direcció al poble, prenem una pista forestal que engega per l'esquerra en sentit nord tot seguint les marques grogues d'Itinerànnia. Al cap de 300 metres abandonem la pista i fem a la dreta per una altra que s'endinsa en el bosc. Avancem 650 metres fins que trobem una bifurcació, la qual seguim a la dreta en pujada. Doncs 125 metres més amunt, a peu de pista i a l'esquerra tenim aquesta curiosa font.


El conjunt està format per la font i un petit banc de pedra amb una escultura d'un nen i una nena amb una gran fulla de roure.

L'aigua raja a la dreta de l'escultura a través d'un broc de ferro que surt del marge i cau a una roca coberta de molsa.