Font Fonosas


Castellfollit de la Roca (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.2162,2.5412Clica per veure la ubicació.
Alçada:323 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Canalitzada
Última visita:Gener 2022


Emplaçada a uns 700 metres al sud-oest del nucli urbà de Castellfollit de la Roca, per sota de la carretera N-260z que duu a Olot i a escassos 100 metres al sud-est de Can Fonoses de qui rep el nom.


Si veniu de Sant Jaon les Fonts en direcció a Castellfollit de la Roca per la carretera GI-522, a l'arribar a la cruïlla amb la N-260z, que us portaria a Olot, a la mateixa cantonada, hi ha la casa de les Fonoses. Cal que mireu de deixar el vehicle i travessar a l'altra costat de carretera, on hi ha el bosc. Un cop a l'altra banda, a uns 40 metres de la cruïlla en direcció a Olot, veureu en un rocam que sembla un petit monument, escrit sobre les pedres 'Les Fonoses'. Aquí s'ha d'agafar a l'esquerra un camí planer de terra que marxa en direcció sud. Només una cinquantena de metres després trenquem a l'esquerra per un corriol que esdevé unes escales que us baixaran directament a la font de les Fonoses.


La font està situada en la mateixa roca.

Es tracta d'una paret d'obra arrebossada que també fa de frontal on al mig hi ha el forat de sortida de l'aigua. Llàstima que l'aixeta polsador no hi sigui i des de fa poc temps està tancada per la propietat.

A sobre de la font teniu escrit el seu nom i altres dades, com el nom del propietari, en Josep Fonosas, qui el va ajudar, en Ramon Orriols i la data de construcció, agost de 1916.

Davant la font disposem d'una gran taula ovalada i dos seients tots de pedra.