Font de la Boada


Els Hostalets d'en Bas (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.0914,2.4624Clica per veure la ubicació.
Alçada:506 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2022


Emplaçada a quilòmetre i mig el sud-est en línia recta del poble de Els Hostalets den Bas, entre el Molí Vell i la masia de La Boada. La font queda al marge dret del riu Fluvià (al mapa de l'ICGC el trobarem anomenat torrent d'Artigamala).


No confondre aquesta font amb la del Boix de la Boada, situada a uns 200 aigües amunt.


Per accedir-hi des de Els Hostalets d'en Bas, cal anar per la carretera C-153 en direcció a Rupit. Una vegada passem pel costat de la capella de Sant Simplici que deixem a l'esquerra, trenquem a la dreta per una pista forestal de terra que davalla en direcció sud. Al cap de només 200 metres serem al petit aparcament que ens queda a mà esquerra, davant de Ca l'Aubert.


Ja a peu deixem l'aparcament a l'esquerra, també rebutgem la pista forestal per on hem vingut que se'n va per la dreta i engeguem per un ample i planer vial que marxa en direcció sud. Al cap de 300 metres, just quan la pista gira envers la dreta i som a només una seixantena de metres del Molí Vell, cal abandonar la pista i trencar a l'esquerra per un corriol que marxa en sentit sud tot vorejant un camp. De seguida ens endinsem en el bosc alhora que el sender es fa més evident. En uns 150 metres serem al costat del riu, que a partir d'aquí ens acompanyarà a la dreta. Només hem de continuar un centenar de metres més i trobem un petit torrent secundari que aboca les seves aigües al Fluvià. Doncs si el travessem per una passera de fusta, a l'altra banda ens espera aquesta bonica font.


El conjunt de la font és una paret feta amb rocs sobreposats. Del mig surt un broc de ferro per on raja generosament l'aigua que cau directament al terra, escolant-se al riu que te a tocar.

En un arbre hi trobem un cartell de fusta amb el seu nom.