Font del Cingle


Les Preses (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1369,2.4843Clica per veure la ubicació.
Alçada:875 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2022


Emplaçada a 2,2 quilòmetres a l'est/sud-est en línia recta del nucli urbà, aproximadament a un quilòmetre a l'est del Mirador de Xenacs.


Si venim dels túnels de Bracons en direcció a Les Preses per la carretera C-152, quan faltin uns 800 metres per arribar a les primeres cases del poble, trobarem a la dreta els senyals que ens indiquen la direcció a seguir per pujar a l'àrea recreativa de Xenacs i al Mirador de Puig Rodó. Prenem doncs aquesta pista cimentada i la seguim fins al final, uns 6 quilòmetres revirada pujada. Un cop a dalt disposem d'un aparcament, un restaurant i una bonica zona d'esbarjo dins el bosc.


Deixem el restaurant a l'esquerra i engeguem per un ample vial que inicialment marxa en sentit sud i lleugera baixada. 150 metres més endavant passem a frec d'una plaça carbonera i d'un avenc, ambdós ben assenyalats. Aquí obviem dos corriols que surten per l'esquerra i seguim pel més ample que comença a pujar alhora que ens adrecem al nord-est. Uns 350 metres després arribem al coll de Puig Rodó on hi trobem un pal indicador que ens diu que a l'esquerra pujaríem al puig homònim i recte entrarem a la serra del Corb, que és el que fem nosaltres. A partir d'aquí el corriol avança en sentit més aviat sud-est, planer i per dins el bosc. Mig quilòmetre més enllà, a peu de camí i a mà dreta ens espera la font del Cingle.


Lligat a un arbre damunt la font hi tenim un cartell de fusta amb el seu nom gravat.

Es tracta d'una surgència natural que brolla directament de la roca.

L'aigua regalima i forma un petit bassal en una cavitat natural.