Font d'en Coromines


Sant Gregori (Gironès )
Coordenades GPS:41.9767,2.7350Clica per veure la ubicació.
Alçada:127 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2022


La font d'en Coromines ens espera en un tranquil indret a Sant Gregori, ubicat a la vall de Llémena. Localitzada a uns dos quilòmetres i mig al sud-oest del poble de Sant Gregori i quilòmetre i mig en línia recta al nord del poble de Bescanó, a l'altra banda del riu.


La font es troba situada dins d'un edifici que antigament va ser una planta embotelladora d'aigua, però que avui en dia està en estat ruïnós i només resten les quatre parets.

A l'interior trobem la font. Aquesta consisteix en una estructura isolada obrada en maons vistos que fa de cisterna de captació, de base rodona de metre i mig de diàmetre i una alçada aproximada de dos metres. Sembla un pou.

A la part baixa disposa de dos brocs de metall que deixen anar un cabal irregular d'aigua ferruginosa que cau a un bassal al terra. És tal la quantitat de ferro que conté l'aigua, que el terra presenta un cridaner color vermellós. Millor no beure-la, però si us atreviu a tastar-la, trobareu que té un gust molt picant.

Es tracta d'una font ferruginosa i picant, que porta una gran quantitat de ferro i carbonats, i per aquest motiu, la seva aigua presenta una coloració vermellosa.

Per altra banda, a causa de l'origen volcànic de la zona, és comú trobar aquest tipus de fonts carbòniques.