Font de Can Perris


Sant Gregori (Gironès )
Coordenades GPS:41.9794,2.7166Clica per veure la ubicació.
Alçada:106 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2022


Emplaçada a l'extrem sud del terme de Sant Gregori, a l'altra vessant de la muntanya de Sant Grau i a peu de la carretera d'accés al poble de Constantins que segueix el curs del Ter i que la gent del poble coneix amb el nom de camí dels Ànecs per la presència de granges d'aquest tipus d'aviram.


Es tracta d'una senzilla font adossada al marge, formada per un parell de grans lloses de pedra disposades en horitzontal i una altra en angle que delimita l'espai.

A la part baixa surt un tub de ferro per on raja l'aigua que cau directament al terra, tenyint l'espai d'un color groc marronós.

La font de Can Perris ha estat restaurada recentment, el broll s'havia perdut i sortia l'aigua del terra. Els abundants senglars que habiten a la zona no havien contribuït a la seva conservació amb el constant moviment de terra per buscar un espai fresc. L'Ajuntament de Sant Gregori va realitzar la intervenció (abril 2015) per tal de recuperar aquest espai i evitar que es perdi una font del municipi.

És una font d'aigua ferruginosa, amb gust òbviament de ferro o també, dit com a picant, molt dèbil comparat amb altres fonts d'origen ferruginós del municipi.