Font del Roure


Masquefa (Anoia )
Coordenades GPS:41.5041,1.8118Clica per veure la ubicació.
Alçada:232 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2022


Emplaçada als afores de la vila pel sector nord-oest, dins el parc que porta el seu nom, comprès entre el carrer del Sol i el Passatge Magarola.


El nom li ve donat pel vell roure que creix al seu costat.

Es tracta d'una gran construcció de maó de color roig, formada per un robust mur transversal, d'uns tres metres d'alçada per uns quinze d'amplada. El seu frontal queda endarrerit dos pams respecte la façana principal mitjançant un arc de mig punt bastit amb planxa de ferro. Dins hi trobem la sortida d'aigua a través de dos brocs disposats a dues alçades i una pica semicircular a sota que recull l'aigua. La part de baix del frontal està alicatat amb rajoles verdes i grogues.

Del parament preexistent, tan sols són visibles algunes pedres integrants de l'antic mur i que sobresurten pels extrems de l'actual.

Va ser molta la pressió popular per salvar aquest espai i la font. Al final es va remodelar la font i l'entorn, ara disposem de bancs nous, barbacoes, lloc per jugar el nens, s'hi va plantar nova vegetació i ampliat la bassa. En definitiva, una font que entre tots s'ha volgut que no quedés tant sols en un record.