Clica per tornar a la pàgina de Caminades.

Caminada I-006 (Vallès Oriental)

Punts de referència:

Mas Corts (Sant Fost de Campsentelles) – Turó de Galzeran – Mas Corts.


Fitxa tècnica:

                   
Distància Durada Alçada mínima Alçada màxima Desnivell pujant Desnivell baixant Dificultat Senyalització Punts d'aigua Data de l'excursió
6,3 Km 1h 35' 334 m 478 m 207 m 207 m Fàcil A trams No 16-10-2011

Descripció:

Itinerari fàcil que sortint de la part alta de la urbanització Mas Corts del municipi de Sant Fost de Campsentelles, ens portarà a fer una passejada per la pista Carenera i pujar al Turó de Galzeran, on podrem gaudir de la panoràmica més àmplia de tot l'entorn.


Aproximació:

Anirem en cotxe fins la urbanització Mas Corts, que es troba al quilòmetre 7,5 de la carretera de La Conreria (B-500). Pujant des de Mollet trobem el desviament de la urbanització a l'esquerra i hem de pujar força pel carrer Sant Llorenç, passar pel carrer Aneto i continuar fins el final del carrer Montblanc on aparcarem.


Mapes:

WikilocClica per enllaçar amb aquest itinerari a Wikiloc.   GoogleMapsClica per enllaçar amb aquest itinerari a GoogleMaps.Itinerari:

0 0h
0 Km
334 m 41.5027,2.2530Clica per veure'n la ubicació. Mas Corts (Sant Fost de Campsentelles)

Sortirem del final del carrer del Montblanc, a la urbanització Mas Corts. Seguirem la pista que surt a la dreta, de seguida deixarem un dipòsit d’aigua i un repetidor de telefonia a l’esquerra. Arribarem a una pista i girarem a la dreta, al cap d’una estona deixarem un edifici en runes a la dreta i més endavant un corriol a l’esquerra. Anem a parar a una pista gran, és la pista Carenera (GR-92), que agafem a l’esquerra. Deixarem una pista a l’esquerra, arribarem a una vinya, a l’esquerra a dalt tenim el turó de Galzeran. Nosaltres seguim recte, deixant un camí a la dreta. Trovarem un corriol a l’esquerra que seguirem fins arribar a una pista gran. Farem a l’esquerra, deixarem una pista descendent a la dreta i després girarem a l’esquerra per pujar al Turó de Galzeran.

1 1h
4,2 Km
485 m 41.5046,2.2663Clica per veure'n la ubicació. Turó de Galzeran
    El Turó de Galzeran o Turó d'en Mates és una muntanya de 485 metres situada entre el Maresme i el Vallès Oriental, a la Serra de Marina. Ben visible dons al cim hi ha ubicada una torre de guaita. És el punt d'unió dels municipis d'Alella, Tiana, Sant Fost de Campsentelles i Santa Maria de Martorelles. Hi ha un monòlit geodèsic que fou utilitzat l'any 1794 per a mesurar el meridià de Dunkerque a Barcelona, que serví per a determinar la longitud del metro. Es feu servir per a la triangulació del vèrtex format pel Matagalls, el Puig Rodò i el Turó de Galzeran; una placa recorda el fet. Des del cim les vistes són insuperables; veiem Tiana i Alella als peus i al fons ran de mar Premià, el Masnou, Badalona i Barcelona, per ponent tot el Vallès amb la serralada Prelitoral i més enllà es divisa el Montseny i el Pirineu.


    Un cop hem gaudit de les vistes desfem l’últim tram i tornem a agafar la pista d’abans, seguirem en baixada. En una curva trovarem un corriol descendent a la dreta que agafarem, deixarem un corriol a la dreta i anirem a petar a una pista que agafarem a la dreta. Estem en una pista per on ja hem passat en sentit contrari, només ens queda desfer el camí d’anada.

F 1h 35'
2,1 Km
334 m 41.5027,2.2530Clica per veure'n la ubicació. Mas Corts

Arribem al carrer del Montblanc, inici i fi d’aquest itinerari.