Clica per tornar a la pàgina de Caminades.

Caminada I-008 (Vallès Oriental i Occidental)

Punts de referència:

Alberg de La Conreria (Tiana) – Turó la Coscollada – Font de la Guineu – Poblat Ibèric de les Maleses – Turó la Coscollada – Alberg de la Conreria.


Fitxa tècnica:

                   
Distància Durada Alçada mínima Alçada màxima Desnivell pujant Desnivell baixant Dificultat Senyalització Punts d'aigua Data de l'excursió
8 Km 2h 30' 320 m 462 m 352 m 352 m Fàcil A trams Si 13-11-2011

Descripció:

Fàcil recorregut que ens durà des del Coll de Montalegre a les inmediacions de la Font de la Guineu i de tornada a veure les restes del Poblat Ibèric de les Maleses. La major part de la caminada serà per la vessant de solell de la Serralada.

Podem trobar aigua a la font de l’entrada de l’alberg i a la font de la Guineu quan raja.


Aproximació:

S’hi accedeix per la carretera B-500 de Mollet del Vallès a Badalona. A l’arribar a dalt del coll de Montalegre, girem a la dreta en direcció a la font dels Castanyers, per l'antic camí de Sant Fost. A pocs metres a l'esquerra hi ha l'alberg de la Conreria, on podem estacionar el cotxe. També s'hi pot arribar en transpot públic, al coll de Montalegre el bus hi té una parada.


Mapes:

WikilocClica per enllaçar amb aquest itinerari a Wikiloc.   GoogleMapsClica per enllaçar amb aquest itinerari a GoogleMaps.











Itinerari:

0 0h
0 Km
320 m 41.4919,2.2523Clica per veure'n la ubicació. Alberg de la Conreria (Tiana)
    Antic seminari ara remodelat com a casa de colònies.

Deixem el cotxe a l’aparcament exterior de l’alberg de la Conreria i agafarem el camí que surt del costat dret de l’alberg. L’anirem seguint, sense deixar les marques amb un quadrat blau cel, fins arribar a la Coscollada, que reconeixerem per la seva torre de vigilància.

1 45'
2,5 Km
466 m 41.4921,2.2293Clica per veure'n la ubicació. Turó la Coscollada
    És el turó més alt de la ciutat de Badalona i fa de límit entre aquesta i Sant Fost de Campsentelles.

Uns metres després de passar la torre de vigilància girem a la dreta i baixem per un talla-focs. Desseguida deixem una torre elèctrica a la dreta i més endavant una altra també a la dreta; en aquest moment fem un gir a l’esquerra, deixant el talla-focs. Anem a parar a una bifurcació. A l’esquerra hi ha una riera que agafarem de tornada, però ara anem a la dreta. A la pròxima bifurcació tombarem a l’esquerra, seguint el corriol fins arribar a la font de la Guineu.


















2 1h 5'
3,6 Km
327 m 41.4963,2.2264Clica per veure'n la ubicació. Font de la Guineu
    Es troba al capdamunt del torrent de Can Torrens. Degoteja, encara que ja no pel cul de l’escultura de ferro forjat, com ho feia fa anys. Ara raja d’unes roques uns 4 metres més enllà i ho fa tant pel broc com per un forat que queda a dos pams del broc.















Desfem el camí fins trobar la riera que s’ha descrit abans i l’agafem. Anem a sortir a una pista gran que agafarem a l’esquerra. Uns metres més endavant hi ha un camí a la dreta senyalitzat com a “Poblat ibèric de les Maleses”. L’agafem i a uns metres tombem a la dreta i al següent creuament també a la dreta. Ens portarà directament al cim del turó on hi han les restes del poblat ibèric.

3 1h 30'
4,9 Km
464 m 41.4937,2.2242Clica per veure'n la ubicació. Poblat ibèric de les Maleses
    El poblat ibèric de Les Maleses, ubicat a l'antiga Laietania, es troba al cim del Pi Candeler, dalt de la Serralada de Marina. Aquest cim, a la vegada, serveix de límit municipal entre els termes de Montcada i Reixac i Sant Fost de Campsentelles. Des del poblat s'observa una immensa panoràmica, des de la qual es pot dominar visualment tot el Vallès, part del Barcelonès i part del Maresme. Així mateix té bona visibilitat sobre els massissos del Montseny, Montserrat i Prepirineu. Aquesta ubicació proporcionava als habitants del poblat iber, un gran control sobre el territori. Es pot situar el poblat entre els segles III i II aC. S'han efectuat diverses intervencions arqueològiques des de l'any 1928, però és des de l'any 2000, que el poblat està essent estudiat dins del projecte d'investigació arqueològica.


Desfem el camí fins la pista principal i l’agafem a la dreta fins La Coscollada.

4 1h 50'
5,5 Km
466 m 41.4921,2.2293Clica per veure'n la ubicació. Turó la Coscollada

Ara només queda tornar pel camí inicial fins l’alberg.




F 2h 30'
8 Km
320 m 41.4919,2.2523Clica per veure'n la ubicació. Alberg de la Conreria

Inici i final d’aquest recorregut.