Clica per tornar a la pàgina de Caminades.

Caminada I-012 (Vallès Oriental)

Punts de referència:

Mas Corts (Sant Fost de Campsentelles) – Font de la Dinamita – Mas Corts.


Fitxa tècnica:

                   
Distància Durada Alçada mínima Alçada màxima Desnivell pujant Desnivell baixant Dificultat Senyalització Punts d'aigua Data de l'excursió
2,2 Km 35' 242 m 319 m 81 m 81 m Fàcil No Si 6-12-12

Descripció:

Avui farem una petita passejada per un dels racons més bonics de Sant Fost on visitarem la Font de la Dinamita. Bona part transcorre per indrets obacs. Es pot fer a qualsevol època de l’any, encara que la millor és la tardor.


Aproximació:

Per apropar-nos al punt d'inici i final de la passejada anirem en cotxe fins la urbanització Mas Corts, que es troba al quilòmetre 7,5 de la carretera de La Conreria

(B-500). Pujant des de Mollet trobem el desviament de la urbanització a l'esquerra i hem de pujar força pel carrer Sant Llorenç fins la confluència amb el carrer Aneto on aparcarem. Ara hem de seguir el tros de carrer que ens queda més a l'esquerra i pel qual pocs metres més endavant trobem una tanca del Parc de la Serralada del Litoral impedint el pas als cotxes.


Mapes:

WikilocClica per enllaçar amb aquest itinerari a Wikiloc.   GoogleMapsClica per enllaçar amb aquest itinerari a GoogleMaps.


Itinerari:

0 0h
0 Km
297 m 41.5045,2.2505Clica per veure'n la ubicació. Mas Corts (Sant Fost de Campsentelles)

Passem la tanca i caminem uns 80 metres, on trobem un corriol descendent a mà esquerra que s’endinsa pel Bosc de la Nau. Al començament és força dret i relliscós. A uns 12 minuts deixem les runes de l’antiga fàbrica de dinamita a l’esquerra i uns 150 metres més endavant trobem la font.

1 10'
0,5 Km
242 m 41.5062,2.2519Clica per veure'n la ubicació. Font de la Dinamita
    Es troba situada dins el bosc de la Nau, just a sota del camí, a uns 10 minuts a peu de la urbanització Mas Corts. De ben segur una de les millors fonts de tota la Serralada de Marina, tenint en compte el seu entorn, l'aigua que en raja, l'estructura de la font i la seva conservació. La cobreix un sostre de volta catalana feta d’obra vista i totxo. Està envoltada d'alzines, bardisses, heures i plataners. A uns 150 metres de la font encara es poden veure les runes de l'antiga fàbrica de dinamita, que dóna nom a la font. L'empresa va desaparèixer arran d'una explosió, desprès d'haver patit diversos incendis.

Ara marxem pel corriol que passa per sobre la font en sentit nord i en lleuger ascens. Desprès d'haver caminat uns 350 metres, arribem a un altre corriol que ens travessa, nosaltres girarem a la dreta i, obviant tots els camins que menen a banda i banda, cinc-cents metres més enllà arribarem a una pista que ens travessa i tornarem a girar a la dreta. Ara ja no deixarem aquesta pista que de seguida marxa en sentit sud i desprès de caminar uns 750 metres arribarem de nou al carrer Aneto, a la urbanització Mas Corts.

F 35'
2,2 Km
297 m 41.5045,2.2505Clica per veure'n la ubicació. Mas Corts

Inici i final de la sortida d'avui.