Clica per tornar a la pàgina de Caminades.

Caminada I-019 (Barcelonès, Vallès Oriental i Occidental)

Punts de referència:

Can Ruti (Badalona) – Font de l’Amigó – Poblat Ibèric de les Maleses – Turó la Coscollada – Font del Goig o de Can Ruti - Can Ruti.


Fitxa tècnica:

                   
Distància Durada Alçada mínima Alçada màxima Desnivell pujant Desnivell baixant Dificultat Senyalització Punts d'aigua Data de l'excursió
5,8 Km 1h 50' 191 m 462 m 325 m 325 m Fàcil A trams Si 19-02-12

Descripció:

Altre cop pujarem al poblat ibèric de les Maleses, aquest cop des de Badalona. La primera part de l’excursió d’avui trancorre pel marge dret del torrent de l’Amigó fins arribar a la font del mateix nom. Després pujarem fins el poblat ibèric, baixarem a la torre de guaita de la Coscollada i tornarem a la font de l’Amigó. La tornada la farem pel vessant de solell, passant per la font del Goig.

La font de l’Amigó acostuma a rajar tot l’any.


Aproximació:

Podem deixar el cotxe a l’aparcament de l’hospital. La sortida començarà a la rotonda del mateix hospital, on hi ha la parada d’autobusos.Mapes:

WikilocClica per enllaçar amb aquest itinerari a Wikiloc.   GoogleMapsClica per enllaçar amb aquest itinerari a GoogleMaps.

Itinerari:

0 0h
0 Km
202 m 41.4831,2.2373Clica per veure'n la ubicació. Can Ruti (Badalona)

Sortirem de la rotonda de Can Ruti. Començarem seguint el GR-92 fins trobar el senyal (SL-C 142) que seguirem, pel marge dret del torrent, fins arribar a la font de l’Amigó.

1 15'
0,9 Km
298 m 41.4881,2.2296Clica per veure'n la ubicació. Font de l'Amigó
    Localitzada al capdamunt del torrent de l'Amigó. Un mur fet amb pedres lligades fan de paret a la font d'on l'aigua sempre raja per un tub metàl.lic i cau directament a terra per desaiguar després al torrent. Al costat esquerra de la font hi ha disposat un bancal de pedra.


Continuarem per un camí en pujada que surt de l’esquerra de la font. Creuarem una pista gran (a la dreta aniriem a la Coscollada). Trobarem un filat a la nostra esquerra que tanca l’antiga pedrera, deixarem un camí a la dreta i uns metres més amunt, a la dreta , pujarem per un caminet amb esglaons de fusta. Després de pujar una estona entrarem en un bosquet més planer, deixarem un camí a la dreta i una mica més ja començarem a veure restes del poblat ibèric.

2 45'
2,1 Km
464 m 41.4937,2.2242Clica per veure'n la ubicació. Poblat ibèric de les Maleses
    El poblat ibèric de Les Maleses, ubicat a l'antiga Laietania, es troba al cim del Pi Candeler, dalt de la Serralada de Marina. Aquest cim, a la vegada, serveix de límit municipal entre els termes de Montcada i Reixac i Sant Fost de Campsentelles. Des del poblat s'observa una immensa panoràmica, des de la qual es pot dominar visualment tot el Vallès, part del Barcelonès i part del Maresme. Així mateix té bona visibilitat sobre els massissos del Montseny, Montserrat i Prepirineu. Aquesta ubicació proporcionava als habitants del poblat iber, un gran control sobre el territori. Es pot situar el poblat entre els segles III i II aC. S'han efectuat diverses intervencions arqueològiques des de l'any 1928, però és des de l'any 2000, que el poblat està essent estudiat dins del projecte d'investigació arqueològica.

Desfem l’últim camí, deixem un camí a la dreta (per on hem vingut) i arribem a un camí perpendicular que fem a l’esquerra. Anirem a parar a una pista gran que fem a la dreta. Als pocs metres ens desviem per un corriol ascendent a l’esquerra que seguim fins arribar a la torre de guaita de la Coscollada.

3 55'
2,7 Km
466 m 41.4921,2.2293Clica per veure'n la ubicació. Turó La Coscollada
    És el turó més alt de la ciutat de Badalona i fa de límit entre aquesta i Sant Fost de Campsentelles.

Seguirem una estona la pista principal en direcció nord-est fins trobar una pista a la dreta que gira uns 180º; l’agafarem i continuarem baixant fins que trobem, a l’esquerra, el camí de la font de l’Amigó, que seguirem.

4 1h 15'
4 Km
298 m 41.4881,2.2296Clica per veure'n la ubicació. Font de l'Amigó

Ara agafarem el camí que surt de la dreta de la font i el seguirem, enlairant-nos per la vessant de solell, deixant diferents corriols a dreta i esquerra. Seguirem sempre els indicadors (SL-C 142) fins que trobem el de la font del Goig, per on ens desviarem.


5 1h 40'
5,3 Km
249 m 41.4872,2.2394Clica per veure'n la ubicació. Font del Goig o de Can Ruti
    La trobem per sobre de l'hospital de Can Ruti. Sempre raja. La paret de la font està feta amb pedres lligades. L'aigua brolla per un tub metal.lic i cau en una pica també de pedres. Tant l'entorn com la font han estat arranjats recentment i es troba ben conservat.

Continuem pel camí en baixada, passarem una cadena i arribarem a un carrer asfaltat que fem a la dreta. Seguint-lo ens conduirà fins el punt d’inici.

F 1h 50'
5,8 Km
202 m 41.4831,2.2373Clica per veure'n la ubicació. Can Ruti

Inici i final d’aquest recorregut.